Jajka faszerowane rzodkiewkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne jajeczka faszerowane. Przygotowanie tych jajek jest proste i szybkie. Chrupkości dodaje tu rzodkiewka a pikantności majonez chrzanowy. Polecam

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    4 rzodkiewki
    1 łyżka majonezu chrzanowego
    sól, pieprz, szczypiorek

Jajka faszerowane rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka i przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy majonez i rozgniatamy widelcem. Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy rzodkiewki do żółtek z majonezem, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Nakładamy farsz do miejsc po żółtkach, posypujemy odrobiną szczypiorku.

Komentarze

Podobne przepisy