Jajka faszerowane rzodkiewkami

  • wyświetlono: 188 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszne jajeczka faszerowane. Przygotowanie tych jajek jest proste i szybkie. Chrupkości dodaje tu rzodkiewka a pikantności majonez chrzanowy. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

4 jajka ugotowane na twardo
4 rzodkiewki
1 łyżka majonezu chrzanowego
sól, pieprz, szczypiorek

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane rzodkiewkami

  • 1. Jajka obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka i przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy majonez i rozgniatamy widelcem. Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy rzodkiewki do żółtek z majonezem, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Nakładamy farsz do miejsc po żółtkach, posypujemy odrobiną szczypiorku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkarzodkiewkiJajkaw kilka chwilśniadanietania kuchniaJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane

Dodane przez: PolskaGotuje

Jajka faszerowane

Smaczne jajka faszerowane pieczarkami.

Jajka faszerowane rzodkiewką i świeżym ogórkiem

Dodane przez: Ania321

Jajka faszerowane rzodkiewką i świeżym ogórkiem

Jajka faszerowane rzodkiewką, ogórkiem...

Jajka faszerowane awokado

Dodane przez: Cukiereczek

Jajka faszerowane awokado

Delikatne w smaku i lekkie, idealne...

Rzodkiewka faszerowana

Dodane przez: MonikaW

Rzodkiewka faszerowana

Na przywołanie wiosny przepis na...

Jajka z rzodkiewką

Dodane przez: czarrna

Jajka z rzodkiewką

Jajka z wiosennym akcentem.

Jajka faszerowane groszkiem

Dodane przez: bogusia82

Jajka faszerowane groszkiem

Jajka są bardzo smaczne i pięknie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE