Jajka faszerowane pastą szczypiorkową

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna i szybka przystawka, idealna na śniadanie wielkanocne, imprezę czy kolacje we dwoje.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    2 jajka,
    pół pęczka szczypiorku,
    kopiasta łyżka majonezu,
    1/3 łyżeczka gładkiej musztardy,
    sól,
    pieprz.

Jajka faszerowane pastą szczypiorkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, hartujemy i obieramy. Kroimy je na pół i wyjmujemy żółtko. Szczypiorek drobniuteńko siekamy (najlepiej użyć nożyczek). Żółtka rozgniatamy widelcem, dodajemy szczypiorek, majonez, musztardę, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Tak przegotowaną masą nadziewamy białka.

Porady

Do masy można dodać szczyptę kurkumy.

Komentarze

Podobne przepisy