Jajka faszerowane kabanosem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na niecodzienne jajka bo faszerowane kabanosem.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
    30 g kabanosa wieprzowego
    1 czubata łyżeczka majonezu
    szczypta soli
    szczypta pieprzu

Jajka faszerowane kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy ze skorupek i przekrajamy na pół. Żółtka delikatnie wyjmujemy z białek i przekładamy do miseczki a następnie rozgniatamy widelcem. Kabanosa kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do żółtek. Mieszamy i dodajemy majonez, sól i pieprz. Mieszamy razem i wkładamy do jajek w miejsce żółtek.Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy