Kruszonka z dodatkiem musli-czemu nie?. Taki deser jest pyszny i pachnący.Uwielbiam desery z dodatkiem cynamonu.Zapewniam,że od tego deseru nie można się oderwać.
50 min
Składniki:
około 50 dag jabłek
cynamon według uznania
masło do posmarowania formy
kruszonka:
1 kopiasta szklanka mąki tortowej
pół szklanki cukru trzcinowego
10 dag masła lub margaryny
1 szklanka musli
Jabłka pod kruszonką z musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka myjemy,osuszamy i obieramy,następnie usuwamy gniazda nasienne i kroimy je na mniejsze części.Jabłka układamy w formie żaroodpornej posmarowanej masłem.Jabłka posypujemy cynamonem według uznania.
2.Mąkę,cukier i masło przekładamy do miski,następnie rozcieramy opuszkami palców,aż powstaną małe grudki.Na koniec wsypujemy musli i dokładnie mieszamy.
3.Tak przygotowaną kruszonkę wykładamy na jabłka i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia kruszonki.
Komentarze