Jabłka pod kruszonką z musli

0 (0 ocen)

  • 50 min

Kruszonka z dodatkiem musli-czemu nie?. Taki deser jest pyszny i pachnący.Uwielbiam desery z dodatkiem cynamonu.Zapewniam,że od tego deseru nie można się oderwać.

  • 50 min

Składniki:

  • około 50 dag jabłek
    cynamon według uznania
    masło do posmarowania formy

    kruszonka:
    1 kopiasta szklanka mąki tortowej
    pół szklanki cukru trzcinowego
    10 dag masła lub margaryny
    1 szklanka musli

Jabłka pod kruszonką z musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy,osuszamy i obieramy,następnie usuwamy gniazda nasienne i kroimy je na mniejsze części.Jabłka układamy w formie żaroodpornej posmarowanej masłem.Jabłka posypujemy cynamonem według uznania.
  • 2. Mąkę,cukier i masło przekładamy do miski,następnie rozcieramy opuszkami palców,aż powstaną małe grudki.Na koniec wsypujemy musli i dokładnie mieszamy.
  • 3. Tak przygotowaną kruszonkę wykładamy na jabłka i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia kruszonki.

Komentarze

Podobne przepisy