Jabłka pod kruszonką z musli

4.5 (196 ocen)

To szybki i smaczny deser. Osobiście mam słabość do takich ciepłych i słodkich posiłków:).

Składniki:

  • Forma na tarte o średnicy 26 cm
    Składniki:
    • 300 g musli śniadaniowego,
    • 150 g mąki,
    • 150 g masła,
    • 150 g cukru,
    • Około 5-7 jabłek (wszystko zależy od ich wielkości),
    • Łyżeczka cynamonu,
    • Masło do wysmarowania formy,
    • Melisa do dekoracji,
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery Crumble Mus Musy

Jabłka pod kruszonką z musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jabłka we formie 1. Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki.
    Formę smarujemy tłuszczem. Tak przygotowaną napełniamy jabłkami.
  • składniki kruszonki 2. Mąkę, musli, cukier oraz masło przekładamy do jednej miski. W dłoniach zagniatamy składniki, tak by powstała kruszonka.
  • dodatek cynamonu 3. Do gotowej dokładamy cynamon.
  • przed pieczeniem 4. Kruszonkę wykładamy na jabłka.
    Całość zapiekamy około 30-40 minut w 180˚C. Kruszonka powinna się ładnie zarumienić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować