Francuskie Gofry

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Gofry z ciasta francuskiego z kiełbaskami i warzywami, pieczarkami oraz serem propozycja dla najmłodszych.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 opakowania ciasta francuskiego
    • 4 szt. berlinek pepperoni
    • 1 cebula
    • 20 dag pieczarek
    • 1 papryka czerwona
    • Sól
    • Pieprz
    • 8 plastrów sera żółtego
    • 4 łyżki ketchupu

Francuskie gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Cebule obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzany oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki berlinki, pokrojone w plasterki pieczarki oraz w paseczki paprykę. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • farsz 2. Ciasto francuskie rozkładamy, kroimy na połowę, pionowo, na dolnej części ciasta układamy żółty ser, smarujemy ketchupem i nakładamy farsz. Przykrywamy górną częścią ciasta, brzegi zlepiamy, najlepiej przyciskając widelcem.
  • gofry 3. Pieczemy w nagrzanej gofrownicy.
  • gofry 4. Kolacja gotowa.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy