Filety rybne w sosie owocowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zupełnie nowa odsłona rybki.

  • 15 min

Składniki:

  • filety ryby 4
    masło roztopione 1 łyżka
    śmietana gęsta ½ szklanki
    maliny 1 szklanka
    cukier ¼ szklanki
    pieprz zielony w ziarnach 1 łyżka
    kiwi 2

Filety rybne w sosie owocowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-259xvry 1. Podgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Filety posmarować masłem i piec przez ok. 12-15 minut.
  • image-1f9wkqe 2. W rondlu rozgrzać śmietanę, dodać maliny, cukier i pieprz. Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
  • 3. Kiwi obrać, pokroić i dodać do sosu. Wyjąć filety z piekarnika, ułożyć na talerzach. Przed podaniem polać sosem.

Komentarze

Podobne przepisy