Duszona łopatka z prawdziwkami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Duszona łopatka z prawdziwkami

  • 3 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety z łopatki wieprzowej
    1 łyżka cukru palmowego
    1 łyżka oleju rzepakowego
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 litr bulionu wołowego
    300 g mrożonych prawdziwków
    2 liście laurowe
    4 sztuki ziela angielskiego
    1 łyżka lubczyku
    1 łyżeczka mielonego pieprzu
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    100 ml zimnej wody
    sól, pieprz

Duszona łopatka z prawdziwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszona łopatka z prawdziwkami 1. Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem.
    Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu.
    Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy 30 min razem z przyprawami.
    Mąkę mieszamy z zimną wodą, dodajemy do potrawy, mieszamy i zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy