Duszona łopatka

4.51 (144 ocen)

  • 40 min

Smaczne mięsko...

  • 40 min

Składniki:

  • opatka wieprzowa 50 dag
    cebula 2 szt
    czosnek 2 ząbki
    musztarda 1-2 łyżki
    sól
    pieprz
    olej
    mąka
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszona łopatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubsze plastry. Lekko rozbić, można dłonią. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Cebulę i czosnek obrać, pokroić i dodać do mięsa.
    Podlać wodą albo bulionem i dusić .
    Dodać musztardę, doprawić do smaku i dusić do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Łopatka Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować