Dorsz w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie kuchni kaszubskiej. Tym razem na ruszt rzuciłem dorsza.

  • 40 min

Składniki:


  • 800 g filetów z dorsza
    cebula
    mąka
    olej
    200 ml śmietany 18%
    1/2 l mleka
    świeża bazylia
    świeży lubczyk
    sól ,pieprz

Dorsz w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z dorsza moczymy w mleku 20 min ,osączamy i kroimy w niewielkie kawałki. Oprószamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na rumiany kolor. Przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego ,posypujemy pokrojoną w plastry cebulą ,dodajemy kilka listków bazylii ,lubczyku i zalewamy śmietaną. Zapiekamy 20 min w temperaturze 200°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy