Deser jeżynowy z bezami

  • wyświetlono: 130 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Prosty, szybki i przede wszystkim smaczny deser

ewuska2016
  • 4 porcje
  • 20min

Składniki

400 ml śmietanki kremówki
400 g jeżyn
1 łyżeczka żelatyny
2 łyżki wody
ok. 80 g mini bezików

Sposób przygotowania przepisu:

Deser jeżynowy z bezami

  • 1. Żelatynę zalej wodę i odstaw na bok aby napęczniała. Następnie podgrzej ją aby się rozpuściła.
    Śmietankę ubij i dodaj rozpuszczoną żelatynę. Wymieszaj.
    Około 3/4 jeżyn rozgnieć widelcem i dodaj do ubitej śmietanki. Delikatnie wymieszaj.
    Na dno pucharków wyłóż pokruszone bezy. Na bezy wyłóż krem. Tak przygotowany deser wstaw do lodówki na ok.1 godzinę.
    Przed podanie udekoruj jeżynami i bezikami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latoDeserdeseryjeżynybezywakacjeprosty deserdeser z jeżynami

Komentarze

Podobne przepisy

Deser jeżynowo-ananasowy

Dodane przez: Cukiereczek

Deser jeżynowo-ananasowy

Połączyłam leśne owoce z egzotycznymi...

Rolada kawowa z bezami

Dodane przez: dorota w

Rolada kawowa z bezami

Kakaowa rolada z masą z kawą, mlekiem...

Torcik makowy z bezami

Dodane przez: 2milutka

Torcik makowy z bezami

Przepis na ciasto makowe znalazłam...

Puszysty torcik z bezami

Dodane przez: smakowisko

Puszysty torcik z bezami

Lekki torcik z kolorowymi bezami.

.

Dodane przez: Anitka0804

Ekspresowy deserek jeżynowy

Bardzo szybki w przygotowaniu deserek...

Desery jeżynowo-porzeczkowe

Dodane przez: bogusia82

Desery jeżynowo-porzeczkowe

Letnią porą bardzo lubię orzeźwiające...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE