Deser jeżynowy z bezami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Prosty, szybki i przede wszystkim smaczny deser

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 400 ml śmietanki kremówki
    400 g jeżyn
    1 łyżeczka żelatyny
    2 łyżki wody
    ok. 80 g mini bezików

Deser jeżynowy z bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalej wodę i odstaw na bok aby napęczniała. Następnie podgrzej ją aby się rozpuściła.
    Śmietankę ubij i dodaj rozpuszczoną żelatynę. Wymieszaj.
    Około 3/4 jeżyn rozgnieć widelcem i dodaj do ubitej śmietanki. Delikatnie wymieszaj.
    Na dno pucharków wyłóż pokruszone bezy. Na bezy wyłóż krem. Tak przygotowany deser wstaw do lodówki na ok.1 godzinę.
    Przed podanie udekoruj jeżynami i bezikami.

Komentarze

Podobne przepisy