Deser jeżynowy ze śmietaną

4.5 (192 ocen)

Bardzo lubię takie deserki z jagodami, nigdy wcześniej nie robiłam z jeżynami, ale nawet posmakowało mi.

Składniki:

  • śmietana kremówka - 400 ml
    jeżyny - 250 g
    cukier - 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser jeżynowy ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno.
  • 2. Następnie dodać cukier, dalej ubijać.
  • 3. Odłożyć połwę śmietany . Jeżyny przebrać, umyć, zmiksować.
  • 4. Zmiksowane jeżyny dodać do połowy śmietany kremówki, dokłanie wymieszać.
  • 5. Wykładać do szklanek po trochu zmiksowanych jeżyn ze śmietaną.
  • 6. Warstwę samej śmietany i znów warstwa z jeżynami.
  • 7. Na wierzch deseru wyłożyć trochę śmietany, udekorować jeżynką i listkami mięty.. Schłodzić w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować