Buraczki zasmażane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Buraczki zasmażane często są przyrządzane w moim domu. Uważam że jest to lepsza wersja tradycyjnych buraczków na ciepło. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg ugotowanych czerwonych buraczków
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka cukru
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżka octu

Buraczki zasmażane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki zasmażane 1. Ugotowane buraczki ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelnię lub do garnka wlewamy olej i wkładamy starte buraczki.

    Przesmażamy przez 10 minut a następnie dodajemy sól, ocet, cukier i wszystko razem przesmażamy przez chwilę. Na samym końcu dodajemy mąkę i zagęszczamy buraczki.

    Zasmażane buraczki przekładamy na talerz.

Notka redakcyjna

Zobacz przepis na: buraczki z papryką

Komentarze

Podobne przepisy