Bounty

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciasto doskonałe na odwiedziny niezaproszonych gości, szybko smacznie i tanio !

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki
    2 paczki krakersów każda po ok. 180 g

    masa:
    100 g wiórków kokosowych
    250 g masło roślinne
    2 jaja
    750 ml mleka
    250 ml cukru (1 szklanka)
    2 łyżki maki pszennej
    3 łyżki maki ziemniaczanej

    posypka:
    kakao lub kawa, orzeszki, papaja, płatki migdałowe lub inne bakalie

    bułka tarta do wysypania blaszki

Bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa:
    2 żółtka wymieszać z 250 ml mleka i z całą mąką rozrobić na jednolita masę.
    Cukier zagotować z 500 ml mleka, do gotującego się mleka wlać wcześniej wymieszaną mączną masę, wymieszać i gotować jak budyń. Odstawić do przestygnięcia. Dodać masło roślinne i wiórki kokosowe, zmiksować.

    Wykonanie:
    Do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą układać krakersy, na nie wykładać masę kokosową. Składników powinno wystarczyć na takie trzy przełożenia.
    Na wierzchu deser posypać kakao lub kawą, ładnie wygląda też w połaczeniu z zieloną papają i orzeszkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy