Bób z patelni na grzankach

0 (0 ocen)

Zostało trochę bobu? Obieramy, podsmażamy, doprawiamy i wrzucamy na grzanki

Składniki:

  • ok 200g bobu, ugotowany i obrany
    1 ząbek czosnku
    chili w płatkach
    kilka listków mięty
    sól
    1 kulka Mozarelli
    10 grzanek z bagietki

Bób z patelni na grzankach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować grzanki. Pokrojoną bagietkę obsmażyć na maśle na patelni z dwóch stron, lub wstawić do piekarnika pod grill.
  • 2. Bób wrzucamy na patelnię, podlewamy oliwą, dodajemy posiekany czosnek, posiekaną miętę, chili, solimy, podgrzewamy, mieszając.
  • 3. Na ciepłych grzankach kładziemy po 2 kawałki urwanej z kulki mozzarelli, na niej układamy bób, posypujemy chili i natychmiast podajemy. Smacznego!

Porady

Można też na grzankach ułożyć bób, na to mozarellę i pod grill, aż się ser rozpuści

Komentarze

Podobne przepisy