Bezglutenowe placki cukiniowo-kukurydziane

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne i delikatne placuszki cukiniowe. Placki są proste do przygotowania oraz sycące i tanie. Przygotowane na mące kukurydzianej mają piękny lekko żółty kolor. Polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g młodej cukinii
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    2 małe jajka
    1/2 szkl mąki kukurydzianej
    1 łyżeczka soli i pieprzu
    oliwa do smażenia

Bezglutenowe placki cukiniowo-kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej razem z cebulką i czosnkiem. Odciskamy z nadmiaru soku i przekładamy odciśnięte warzywa do miski. Następnie dodajemy jajka, przyprawy i mąkę, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i nakładamy porcje ciasta. Smażymy na małym ogniu na rumiano z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy