Zapraszam na pyszne i delikatne placuszki cukiniowe. Placki są proste do przygotowania oraz sycące i tanie. Przygotowane na mące kukurydzianej mają piękny lekko żółty kolor. Polecam
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
400 g młodej cukinii
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 małe jajka
1/2 szkl mąki kukurydzianej
1 łyżeczka soli i pieprzu
oliwa do smażenia
Bezglutenowe placki cukiniowo-kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej razem z cebulką i czosnkiem. Odciskamy z nadmiaru soku i przekładamy odciśnięte warzywa do miski. Następnie dodajemy jajka, przyprawy i mąkę, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i nakładamy porcje ciasta. Smażymy na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Komentarze