BAJERKI

0 (0 ocen)

  • 30 min

SMACZNE I NIE CZASOCHŁONNE!

  • 30 min

Składniki:

  • POTRZEBNE PRODUKTY:
    -2 podwójne piersi,
    -1 cebula,
    -40 dag pieczarek,
    -4 jajka na twardo,
    -1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego,
    -sól,
    -pieprz,
    - przyprawa uniwersalna,
    -bułka tarta,
    -jajko,
    -ciasto jak na kopytka,
    -olej,

Bajerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi pokroić w kostkę i podsmażyć razem z cebulą i pieczarkami na niewielkiej ilości oleju.
  • 2. Doprawić solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna. Powstała woda musi odparować. Ostudzić. Tak przygotowane piersi mieszamy w misce z jajkami na twardo i jogurtem.
  • 3. W czasie kiedy piersi z pieczarkami stygną przygotowujemy ciasto takie same jak na kopytka.
  • 4. Z ciasta robimy prostokąty, na które następnie nakładamy farsz. Wszystko razem zwijamy.
  • 5. Obtoczone w jajku i bułce "bajerki" smażymy na głębokim oleju z jednej i drugiej strony.
  • 6. SMACZNEGO!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem