Bajaderki z mlekiem kokosowym

0 (0 ocen)

Te bajaderki powstały z resztek napoczętych ciastek. Dodałam trochę mleka kokosowego, roztopionej czekolady oraz orzechów.

Składniki:

  • 160 g ciastek (biszkopty, herbatniki...)
    70 g orzechów laskowych
    100 g czekolady gorzkiej (u mnie z orzechami i pomarańczą)
    ok. 100 ml mleka kokosowego
    1 łyżka spirytusu
    wiórki kokosowe i kolorowe posypki (do obtaczania)

Bajaderki z mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszankę różnych ciasteczek oraz orzechy laskowe zmielić w blenderze. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z dodatkiem mleka kokosowego. Zdjąć z ognia. Do czekolady wsypać pokruszone ciastka i orzechy oraz wlać łyżkę spirytusu lub wódki. Ciasto dokładnie wymieszać. Formować małe kulki, które następnie obtaczać we wiórkach kokosowych oraz kolorowych posypkach wg własnych upodobań. Kuleczki wkładać do papilotek. Włożyć do lodówki do stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy