Babka orzechowa

  • wyświetlono: 665 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Niewątpliwie jedna z lepszych babek. Szybka, pyszna i wilgotna.

AirBrush_20190515211755
  • 60min

Składniki

1 kostka margaryny
1,5 szklanki cukru
1 szklanka mleka
3 szklanki mąki
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
olejek migdałowy
ok. 20 dkg pokrojonych orzechów

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Babka orzechowa

  • Smacznego1. Margarynę, cukier i mleko zagotować i odstawić na 5 min. Dodać mąkę, po kolei 3 żółtka, proszek do pieczenia, olejek migdałowy, orzechy a na końcu dodać ubite białka. Piec 50 min. w temp 200°C

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycie
 

Komentarze

Podobne przepisy

Babka z kruszonką orzechową

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Babka z kruszonką orzechową

Dziś prezentuję Wam pyszną babkę,wzbogaconą...

Babka orzechowo - miodowa

Dodane przez: juchab

Babka orzechowo - miodowa

Babka pachnąca miodem i cynamone,...

Babka piaskowo-orzechowa

Dodane przez: LucyG

Babka piaskowo-orzechowa

Klasyczna babka prosta i gwarancja...

Babka kawowo- orzechowa

Dodane przez: KatarzynaJ

Babka kawowo- orzechowa

Ciasto na każdą okazję. Babka szybka...

image-20a28h3

Dodane przez: beniawojt

Babka ananasowo- orzechowa

Uwielbiam takie świeże,wilgotne...

Babka z likierem orzechowym

Dodane przez: joanna30

Babka z likierem orzechowym

Babka to u mnie w domu obowiązkowy...