Babka orzechowa

4.96 (191 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Szybkie, proste i smaczne.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • Kostka margaryny, szklanka cukru pudru, łyżeczka cukru waniliowego, szczypta soi, 5 jajek, 1,5 szk. mąki, 0,5 szkl. mączki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia, 200g mielonych orzechów, skórka z cytryny.
Wystaw ocenę:

4.96 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka orzechowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć na puch. Dodać cukier, cukier waniliowy i sól. Dodawać po jednym jajku. Stopniowo dodawać mąkę, mączkę i proszek do pieczenia. Na końcu dodać orzechy. Przełożyć do wysmarowanej formy. Piec w 180 st. przez 50 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować