Babeczki mięsne z pieczarką i otrębami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

zybkie, proste i tanie danie a jakie efektowne:), z pewnością sprawdzi się na zwykły obiad ale i także na odświętny stół, polecam:)

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:
    200 g mięsa mielonego
    1 ząbek czosnku
    4-5 liści bazylii
    1 łyżka otrębów pszennych
    Sól,pieprz do smaku
    ½ łyżeczki przyprawy do pizzy
    2 pieczarki

Babeczki mięsne z pieczarką i otrębami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przełożyć mięso. Obrany czosnek zetrzeć na tarce o małych oczkach. Bazylię umyć, osuszyć i drobniutko posiekać. Przełożyć do miski z mięsem. Dodać czosnek, przyprawy oraz otręby. Dobrze wymieszać masę mięsną. Pieczarki obrać i pozbawić nóżki. Do silikonowych foremek do babeczek nałożyć porcję masy mięsnej i wylepić nią dno foremki. Na masę mięsna nałożyć pieczarkę i uzupełnić foremkę masą mięsną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 30 minut. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2014

Komentarze

Podobne przepisy