Zapiekanka z wołowiną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ostatnio bardzo często pada pytanie co zrobić z mięsem z rosołu.
Były już tymbaliki,pasty,pierogi, krokiety, kluski
panierowany kurczak a nawet pomysł na indyka.
Tym razem wykorzystując wołowinę zrobiłam taką o to zapiekankę.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Gotowana wołowina
    10 małych ziemniaków
    Średnia cebula
    2 ząbki czosnku
    Sól pieprz czosnkowy papryka ostra do smaku
    Ser tarty

Zapiekanka z wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy na pół.
    Wkładamy do garnka i gotujemy około 10 minut.
    Na patelni rozpuścić masło dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek.
    Wszystko posypać solą i smażyć około 5 minut.
    Następnie ziemniaki dodajemy do cebuli i smażymy do momentu aż nabiorą ładnego kolor i będą całkowicie miękkie.
    Dodajemy pokrojoną w plastry wołowinę wszystko doprawiamy do smaku i smażymy jeszcze chwilę.
    Tak przygotowane danie wykładamy na talerz posypujemy serem majerankiem i chwilę zapiekamy.
    SMACZNEGO

Komentarze

Podobne przepisy