Schabowe w panierce serowo-cebulowej

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszny schab, idealny na przyjęcia, ponieważ można wszystko przygotować wcześniej, a gdy przyjdą goście, wystarczy włączyć piekarnik i zapiec.

  • 60 min

Składniki:

  • 12 kotletów schabowych
    olej do smażenia kotletów
    25 dag cebuli
    1 łyżka oleju
    2 łyżki keczupu
    25 dag sera żółtego
    1 żółtko
    3 łyżki śmietany
    zioła prowansalskie

Schabowe w panierce serowo-cebulowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbić tłuczkiem, lekko posolić i obsmażyć na patelni. Przełożyć kotlety do rondla, podlać wodą, doprawić vegetą i dusić do miękkości.
  • 2. Przygotować panierkę: na 1 łyżce oleju udusić cebulę pokrojoną w kostkę i zmiksować. Do zimnej cebuli dodać potarty ser żółty, żółtko, śmietanę i zioła. Wszystko wymieszać.
  • 3. Kotlety ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy kotlet nakładamy panierkę i zapiekamy 20-30 min. w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy