Królik w sosie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo dobre mięso:)

  • 20 min

Składniki:

  • tusza królika,
    2 duże cebulę,
    5 ząbków czosnku,
    przyprawa uniwersalna,
    majeranek,
    sól i pieprz,
    maggi
    SOS: śmietana, mąka

Królik w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Królika obrobić,poporcjować,w brytfannie polewać olej ułożyć mięso, dodać pokrojoną w kostkę cebulę,czosnek przecisnąć przez praskę,posypać przyprawy do smaku,przykryć brytfannę i dusić ponad 1godziny tak, aby było miękkie. Cały czas podlewać wodą, by się nie przypaliło. Mąkę rozprowadzić ze śmietaną, zdjąć pokrywę, jak mięso już miękkie to wyjąć na talerze, do brytfanny wlać śmietanę,zamieszać i jeszcze trochę przyprawy do smaku i włożyć mięso i przykryć, dusić jeszcze 15 minut... Podawać z ziemniakami i sałata ze śmietaną...

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy