Spaghetti z jarmużem i mascarpone

0 (0 ocen)

  • 60 min

Polecam ,dobry syty makaronik :)

  • 60 min

Składniki:

  • 250gr,jarmużu,200gr makaronu spaghetti,200gr.mascarpone,sól,pieprz,łyżka soku z cytryny,1 ząbek czosnku,troszkę masłą,parmezan do posypania

Spaghetti z jarmużem i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż kroimy jeśłi mamy w całości,odkrawamy grubsze części łodygi.Gotujemy wodę lekko osoloną ,wrzucamy jurmuż i gotujemy 1 min.Odcedzamy.Na odrobinie masła podsmażamy przeciśnięty czosnek ,dodajemy jarmuz chwilę razem przesmażamy,doprawiamy solą ,po ok 3 min dodajemy mascarpone,czekamy ,aż nam sie rozpuści.Gotujemy na wolnym ogniu ok 5 min doprawiamy sokiem z cytryny,solą i pieprzem.
    Makaron gotujemy al'dente.Ugotowamy dodajemy do sosu,mieszamy,wykładamy i posypujemy parmezanem.
    Smacznego:)

Porady

można podlać lekko wodą jeśli uznamy ,że sos jest za gęsty

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy