Sernik

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Podobny jadłam kiedyś w cukierni. Był pyszny.

Składniki:

  • ● 15 dag masła
    ● 3 łyżki zmielonych orzechów
    ● 25 dag pełnoziarnistych herbatników
    ● 5 łyżek płynnego miodu
    ● 25 dag twarogu
    ● 1/2 l kremówki
    ● cynamon

Sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kremówkę schładzamy. Herbatniki rozkruszamy.
    Dodajemy orzechy, szczyptę cynamonu i masło. Wyrabiamy.
    Wylepiamy dno oraz brzeg tortownicy (śr. 25 cm).
    Pieczemy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury
    180 °C. Studzimy.
  • 2. Twaróg ścieramy na tarce o małych oczkach. Schłodzoną
    kremówkę ubijamy, dodając po łyżce twarogu
    i miodu. Miksujemy.
    Masę
    wykładamy na
    ciasto. Wkładamy
    na kilka
    godzin do lodówki.
    Tuż
    przed podaniem
    posypujemy
    cynamonem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy