schab zapiekany w sosie szpinakowo-jogurtowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

troszeczkę inna odsłona schabu

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 6 plasterków schabu
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    jogurt naturalny
    świeży szpinak
    papryka słodka mielona
    majeranek
    sól
    pieprz
    odrobina cukru

Schab zapiekany w sosie szpinakowo-jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ułożenie schabu 1. schab rozbić młotkiem do mięs,przyprawić. poukładać w naczyniu,polać jogurtem, wysypać pokrojony czosnek, cebulę i szpinak
  • gotowy do marynowania 2. wszystko dokładnie wymieszać, włożyć na godzinę do lodówki.
  • 3. po godzinie wstawić do piekarnika i piec około godziny w 175 stopniach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy