Ryżowa z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ryżowo i pieczarkowo. Może na kolację?

  • 30 min

Składniki:

  • ryż ugotowany na sypko 2 szkl
    jajka 5 szt
    pieczarki ok 15 szt
    kukurydza 1 puszka
    szczypiorek 1 pęczek
    sól
    pieprz
    majonez

Ryżowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki i obgotować ok 5 min. w osolonej wodzie, osączyć i przestudzić. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Przygotowane składniki połączyć. Pieczarki można odcisnąć. Dodać majonez i doprawić do smaku dowolnie udekorować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy