Roladki w cieście musztardowym

0 (0 ocen)

Ciekawy pomysł na urozmaicenie tradycyjnych mięsnych roladek. Dzięki musztardzie roladki nabierają nowego, wyrazistego smaku.

Składniki:

  • 4 duże plastry schabu
    po strąku papryki czerwonej i zielonej
    10 dag sera żółtego
    1/3 część cukinii
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    ciasto musztardowe: 4 łyżki musztardy sarepskiej
    pół szklanki mleka
    4 płaskie łyżki mąki
    jajko
    sól, pieprz
    gałka muszkatołowa
    olej do smażenia

Roladki w cieście musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab rozbij i przypraw 1. Plastry schabu rozbić, posolić i popieprzyć. Umyte i oczyszczone papryki pokroić na paski.
  • pokrój warzywa na paski 2. Cukinie umyć ( nie obierać), razem z serem żółtym pokroić na 4 grube paski.



  • farsz ułóż z brzegu mięsa 3. Papryki, ser żółty i cukinię rozłożyć na brzegu mięsa. Posypać natką
    pietruszki i zwinąć w ciasną roladkę.




  • 4. Zrobić ciasto musztardowe: musztardę połączyć z mąką i mlekiem. Wbić jajko, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zmiksować na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany.



  • roladki smaż na oleju 5. Roladki obtoczyć w cieście musztardowym i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na złocisty kolor, obracając z każdej strony przez ok.12-15 minut. Po wyjęciu osuszyć na papierowym ręczniku. Podawać z ziemniakami i ulubioną sałatką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy