Zielone szparagi przygotowane w niecodzienny sposób- smażone w chrupiącym, musztardowym cieście naleśnikowym. Pyszne jako przekąska, czy dodatek do mięs.
Szparagi w cieście musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze szparagów usuwamy zdrewniałe końce, umyte i obwiązane gumką wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy przez 4 minuty. Następnie przelewamy je zimną wodą, osuszamy na papierowym ręczniku
2.Musztardę, mleko, mąkę, sól, jaja i obfitą ilość kolorowego mielonego pieprzu miksujemy. W cieście dokładnie zanurzamy szparagi.
3.Wrzucamy je partiami, aby miały odstępy (będzie je łatwiej przewracać) na głęboki tłuszcz i smażymy po minutę, z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!
Komentarze