Szparagi w cieście musztardowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zielone szparagi przygotowane w niecodzienny sposób- smażone w chrupiącym, musztardowym cieście naleśnikowym. Pyszne jako przekąska, czy dodatek do mięs.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 kg zielonych szparagów
    -2 jaja
    -2 czubate łyżki musztardy miodowej
    -1/2 szklanki mleka
    -7 łyżek mąki pszennej
    -1 płaska łyżeczka soli
    -świeżo zmielony pieprz kolorowy
    -olej do smażenia
    -woda do ugotowania szparagów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Szparagi w cieście musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Ze szparagów usuwamy zdrewniałe końce, umyte i obwiązane gumką wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy przez 4 minuty. Następnie przelewamy je zimną wodą, osuszamy na papierowym ręczniku
  • 2 2. Musztardę, mleko, mąkę, sól, jaja i obfitą ilość kolorowego mielonego pieprzu miksujemy. W cieście dokładnie zanurzamy szparagi.
  • 3 3. Wrzucamy je partiami, aby miały odstępy (będzie je łatwiej przewracać) na głęboki tłuszcz i smażymy po minutę, z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Szparagi Warzywa Zielone szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (170 ocen)

Zdobywca nagrody

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Szparagi ew cieście francuskim

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szparagi w cieście francuskim

beetle Szybka wiosenna przekąska. 45 min

To może cię zainteresować