Racuszki z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Coś na kolację :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    ok. 1 szklanka mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    100 g pieczarek
    1 mała cebula
    1/2 puszki tuńczyka w oleju
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
    olej do smażenia

Racuszki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażące się racuszki 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić. Dodać pieczarki, podsmażyć do odparowania wody i przyprawić. Mleko, mąkę, proszek do pieczenia i pól łyżeczki soli wymieszać dokładnie, dodać podsmażone pieczarki i tuńczyka. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
  • Racuszki z ketchupem 2. Podawać ciepłe na przykład z ketchupem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy