Racuchy regionalne

0 (0 ocen)

  • 35 min

Według mnie są najlepsze :) Zajada się nimi cała rodzinka;)

  • 35 min

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    3 szklanki mąki
    2 jaja
    cukier waniliowy
    4 łyżki cukru
    5 jabłek
    3 dkg drożdży
    łyżkę oleju na każde smażenie
    4 łyżki cynamonu

Racuchy regionalne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i odrobiną mleka.
  • Smażenie 2. Rozczyn wlać do mleka, dodać wszystkie składniki oraz jabłka pokrojone w kostkę. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z obu stron :)
  • 3. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy