racuchy drożdżowo-ziemniaczane

0 (0 ocen)

kolejny pomysł na wykorzystanie ziemniaków z obiadu

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków ugotowanych
    4 jajka
    3 łyżki mąki
    5 dkg drożdży
    3 łyżki kwaśnej śmietany
    1 cebula
    sól
    pieprz

Racuchy drożdżowo-ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ziemniaki zmielić przez maszynkę, cebulę zetrzeć na tarce i zeszklić na maśle, dodać cebulę z żółtkami i śmietaną do ziemniaków. białka ubić na sztywno. wymięszać mąkę z drożdżami i dodać do ziemniaków- wszystkie składniki wymięszać mikserem, doprawić, dodać pianę z białek i wymięszać delikatnie łyżką. smażyć na rumiano z obu stron na oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy