Drożdżowo - kukurydziane racuchy z jabłkami

4.5 (194 ocen)

Mój pomysł na racuchy

Składniki:

  • - 25g drożdży
    - 1 szklanka ciepłego mleka
    - 3 łyżki cukru
    - 250 g mąki kukurydzianej
    - 2 jajka
    - 3 średnie jabłka
    - 2 łyżeczki przyprawy korzennej ( do pierników)
    - ew. dżem z żurawiny dla przełamania smaku
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Drożdżowo - kukurydziane racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozkruszamy w misce z dodatkiem łyżki cukru, 2 łyżek mąki i szklanki mleka. Mieszamy i odstawiamy na 5-10 min do wyrośnięcia. Po upływie tego czasu dajemy resztę cukru, jajka, resztę mąki , przyprawę do piernika i pokrojone ( i obrane) w cienkie plasterki jabłka , mieszamy i odstawiamy na co najmniej 20 min. Po upływie tego czasu smażymy racuchy na bardzo rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy z dżemem żurawinowym lub z cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Jabłka Mąka kukurydziana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować