Potrawka z pulpetami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest pyszna i sycąca. Moja córcia ją uwielbia.

Składniki:

  • ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● duża marchewka
    ● 2 duże ziemniaki
    ● 1/2 żółtej papryki
    ● 1/2 op. zacierek
    ● 2 łyżki przecieru pomidorowego
    ● cebula
    ● jajko
    ● 30 dag mielonego fileta z indyka
    ● łyżka bułki tartej
    ● sól, pieprz
    ● kostka rosołowa
    ● pęczek koperku

Potrawka z pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zacierki gotujemy w osolonej
    wodzie, odcedzamy i przelewamy
    zimną wodą.
  • Potrawka z pulpetami 2. Marchewkę, ziemniaki
    i cebulę obieramy i kroimy. Zalewamy
    wodą, wkruszamy
    kostkę i gotujemy ok. 10 minut.
  • 3. Z papryki usuwamy gniazdo
    nasienne, miąższ kroimy w paski.
    Kukurydzę osączamy.
    Dodajemy z papryką do gotujących
    się warzyw.
  • 4. Mięso mieszamy z jajkiem
    i bułką tartą, doprawiamy. Formujemy
    pulpety i wkładamy
    do warzyw. Gotujemy do miękkości.
    Doprawiamy. Dodajemy
    przecier. Mieszamy. Wkładamy
    zacierki. Przed podaniem
    każdą porcję posypujemy posiekanym
    koperkiem.

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy