Placuszki z młodą kapustą i szpinakiem

0 (0 ocen)

Idealne na śniadanie :)

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
    1/2 pora
    1 szklanka liści szpinaku
    2 jajka
    1 mały jogurt naturalny
    ok. 3/4 szklanki mąki
    1 płaska łyżeczka sody
    1 łyżka octu winnego lub jabłkowego
    sól, pieprz

Placuszki z młodą kapustą i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i nasolić. Kiedy zmięknie (można jej pomóc i wygnieść rękoma), dodać pokrojonego pora i posiekane liście szpinaku. Do warzyw dodać jajka, jogurt, sodę i ocet oraz mąkę. Doprawić pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać. Placuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać np. z ketchupem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy