Pierniczki

0 (0 ocen)

  • 72 godz.

Pierniczki są bardzo pulchne. Przepis dostałam od doświadczonej kucharki gotującej na przyjęciach weselnych.

  • 72 godz.

Składniki:

  • 1kg mąki tortowej, 15dag margaryny, 4 jajka, 40dag miodu, szklanka cukru pudru, przyprawa do pierników, łyżeczka sody i łyżeczka proszku do pieczenia.

Pierniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami. Do masy dodać miód, sodę, przyprawę do pierników, proszek i mąkę. Zostawić do wypoczęcia na 3 dni w chłodnym miejscu. Wałkować na 0,5cm piec 15min w temp. 180*C

Porady

Można przełożyć marmoladą, dekorować czekoladą, bądź lukrem wedle uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy