Orzechowy puch.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Robi się go dokładnie w kilka minut.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szklanka orzechów włoskich
    śmietana kremówka 30% (330 dag)
    cukier puder do smaku

Orzechowy puch. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kilka orzechów odłożyć do dekoracji.Pozostałe orzechy drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno,dodać cukru pudru do smaku.
  • Warstwa śmietany. 3. Następnie warstwę śmietany.
  • Orzechy. 4. Do pucharków lub szklanek nałożyć warstwę orzechów.
  • Orzechy. 5. Kolejną warstwę orzechów.
  • Udekorowane. 6. Nakładamy pozostałą śmietanę i dekorujemy odłożonymi orzechami.

Porady

Deser podajemy od razu ,za nim orzechy zmiękną.Z porcji wychodzi 4 szklanki deseru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy