1.1,Do garnka wlać wodę do tego margarynę i zagotować.Potem dodać mąkę i na małym ogniu tak długo mieszać aż ciasto będzie odchodziło od garnka po czym zdjąć z ognia i pozostawić do wystudzenia.
2,Jak ciasto będzie zimne miksujemy je i powoli dodajemy po jajku i pod koniec proszek do pieczenia.
3,wycinamy z pergaminu kwadraty 10/10 i na nie wyciskamy ciasto w kształcie koła szprycą lub rękawem cukierniczym .
4,Na rozgrzany olej wkładamy nasze oponki pergaminem do góry i smażymy je na złoty kolor,po czym wykładamy na ręcznik papierowy a żeby tłuszcz wsiąkł w papier.
5,Gdy wystygną wkładamy je na paterę i posypujemy cukrem pódrem cukrem pudrem
Porady
możemy zrobię lukier, posypać je czekoladą albo podać je z bitą śmietaną
Komentarze