Naleśniki marynarza

0 (0 ocen)

  • 30 min

Naleśniki z parówką i serem żółtym

  • 30 min

Składniki:

  • - szklanka mąki
    - 1 jajko
    - szklanka wody lub mleka
    - 1 łyżka oleju
    - 10 cienkich parówek
    - pikantny keczup
    - ser żółty

Naleśniki marynarza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę połączyć z wodą lub mlekiem w takiej proporcji, aby uzyskać ciasto o konsystencji śmietanki, dodać jajo i olej. Usmażyć placki naleśnikowe. Na gotowy placek położyć parówkę, naciąć ją wzdłuż (tak żeby można ją było lekko rozchylić) i nafaszerować startym serem. W naleśniki zawinąć wszystkie parówki w taki sposób. Zwinięte naleśniki obsmażać na patelni z dwóch stron (można także podgrzać je w piekarniku lub kuchence mikrofalowej). Przed podaniem polać obficie keczupem.

Komentarze

Podobne przepisy