Naleśniki ziemniaczane

4.98 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne i puszyste. Świetny sposób na wykorzystanie pozostałych z obiadu ziemniaków.

Składniki:

  • Ciasto:
    50 dag ugotowanych ziemniaków
    2 jajka
    1,5 szklanki mleka
    3/4 szkl mąki
    sól

    Farsz:
    duża cebula
    30 dag pieczarek
    2 łyżki masła
    sól, pieprz

    parówki
    10 dag sera żółtego
    oregano
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (160 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę. Na oleju usmażyć cienkie placuszki. (ciasto jest trochę gęste więc należy je łyżką rozprowadzić po patelni)
  • 2. Cebulę i pieczarki posiekać. Cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki i smażyć do czasu aż płyn odparuje.
  • 3. Na każdym naleśniku nakładać pieczarki, parówkę, posypać oregano i startym serem. Zwinąć w rulon, posypać serem i zapiec w piekarniku lub mikrofali do czasu aż ser się rozpuści.

Porady

Z podanych składników wyszło mi 10 naleśników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Pieczarki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować