muffinki czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Ulubione babeczki mojej siostrzenicy :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 150 g margaryny
    190 g mąki pszennej
    200 g czekolady gorzkiej zmielonej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/4 łyżeczki soli
    1/2 szkl śmietany
    3 jajka
    1 cukier wanilinowy
    1 szklanka cukru
    masa:
    400 ml śmietany kremówki
    100 g czekolady gorzkiej zmielonej

Muffinki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki wymieszać za pomocą miksera. Wyłożyć po łyżce do papierowych papilotek i piec 20 minut w temp. 180 s C. Wystudzić i wydrążyć środek łyżeczką. Masa: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać startą czekoladę i wymieszać. Masą wypełnić środek muffinek. Z wydrążonego ciasta zrobić kruszonkę i posypać górę muffinek. Schłodzić przed podaniem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy