Mleczna kanapka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, dalej ubijając dodać żółtka roztrzepane z octem i mąkę z proszkiem i kakao (powoli).
Piec w średnio rozgrzanym piekarniku na złoty kolor. Ok.30min, 180-200stopni.
2.MASA:
Mleko zwykłe zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić.
Masło utrzeć, dodać powoli wystudzone mleko, dalej ucierając. Dodać przesiane mleko w proszku i utrzeć do gładkości.
3.Ostudzony biszkopt przeciąć na pół i przełożyć kremem.
4.Rozpuścić czekoladę z odrobiną masła w kąpieli wodnej i wystudzoną polać ciasto. Na wierzch można jeszcze zetrzeć troszkę ciemnej czekolady. Przechowywać w lodówce.
Komentarze