Mięso mielone z warzywami i jajkiem sadzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w pióra, pora w półksiężyce, przełożyć je na patelnie i podsmażyć na oleju.
2.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone w paseczki papryki. Podsmażyć kilka minut, po czym zdjąć z patelni i wyłożyć na nią mięso. Smażyć rozgniatając grudki widelcem. Gdy mięso nie będzie już surowe, dodać podsmażone warzywa. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami i starannie wymieszać.
3.Wyrównać powierzchnię, na wierzch wbić surowe jajka, lekko je posilić i popieprzyć. Całość posypać startym żółtym serem.
4.Patelnie wstawić do nagrzanego do 200stopni piekarnika i zapiekać do momentu, aż jajka się zetną. Po wyjęciu z piekarnika posypać posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze