Łosoś w pace

0 (0 ocen)

  • 15 min

Łosoś jest rybą słoną, w połączeniu z jajkami i majonezem tworzy niezły smak.

  • 15 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe :
    - Szklanka wody
    - Szklanka mleka
    - Szklanka mąki
    - Jajko
    - Szczypta soli

    Nadzienie :
    - Łosoś wędzony, w plastrach ( można kupić w sklepie w opakowaniu)
    - Majonez
    - Jajka
    - Szczypior
    - Pieprz
    - ( można dać jeszcze koperek)

Łosoś w pace - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia kroimy w kwadraty, jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę.
    Wszystko : łososia, majonez, jajka, szczypior, pieprz mieszamy, przyprawiamy do smaku. Nakładamy farsz na naleśnika i zamykamy go z dwóch stron, po czym podsmażamy z każdej strony na patelni bez oleju, wtedy naleśnik zrobi się chrupiący.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy