Leczo

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Proponuję tani i szybki obiad.

Składniki:

  • ● 20 dag boczku
    ● 4 cebule
    ● 40 dag kiełbasy
    ● 20 dag pieczarek
    ● 1 papryka
    ● 4 marchewki
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● cukinia
    ● łyżka przecieru pomidorowego
    ● natka pietruszki
    ● tłuszcz do smażenia

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone w kostkę boczek
    i cebule dusimy na tłuszczu,
    dodajemy szklankę wody.
    Kiełbasę, paprykę i cukinię
    kroimy w kostkę, pieczarki
    i marchewki ścieramy na tarce,
    natkę pietruszki siekamy.
  • 2. Do boczku dodajemy warzywa
    i przyprawy, mieszamy
    i zagotowujemy. Dusimy na
    małym ogniu do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2009

Komentarze

Podobne przepisy