Miseczka pysznego, aromatycznego leczo jest dobra zarówno na obiad jak i ciepłą kolację. Z chlebem, z ryżem, a nawet z kaszą smakuje wyśmienicie. Polecam:)
1.Warzywa kroimy w kostkę lub w półplasterki, kiełbasę w plasterki.
Na oleju w większym garnku podsmażamy kiełbasę i cebulę do zarumienienia, dorzucamy paprykę (cały czas mieszamy), pomidory a na końcu cukinię ( ja obieram ze skórki ale oczywiście nie trzeba).
2.Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, pieprzem cytrynowym, słodką papryką i szczyptą chili. Jak już wszystko ładnie się połączy i delikatnie przesmaży wlewamy koncentrat pomidorowy i gotujemy przez około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Przygotowanie tego dania zajmuje dosłownie godzinkę, a mamy naprawdę pożywny i przepyszny obiad.
Komentarze