• 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Miseczka pysznego, aromatycznego leczo jest dobra zarówno na obiad jak i ciepłą kolację. Z chlebem, z ryżem, a nawet z kaszą smakuje wyśmienicie. Polecam:)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cukinie
    2 papryki
    2 laski ulubionej kiełbasy
    2 cebule
    3 pomidory
    sól
    słodka papryka - 2 łyżeczki
    świeżo zmielony pieprz i pieprz cytrynowy
    1 duży słoik koncentraru pomidorowego
    szczypta chilli
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo 1. Warzywa kroimy w kostkę lub w półplasterki, kiełbasę w plasterki.
    Na oleju w większym garnku podsmażamy kiełbasę i cebulę do zarumienienia, dorzucamy paprykę (cały czas mieszamy), pomidory a na końcu cukinię ( ja obieram ze skórki ale oczywiście nie trzeba).
  • Leczo 2. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, pieprzem cytrynowym, słodką papryką i szczyptą chili. Jak już wszystko ładnie się połączy i delikatnie przesmaży wlewamy koncentrat pomidorowy i gotujemy przez około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
    Przygotowanie tego dania zajmuje dosłownie godzinkę, a mamy naprawdę pożywny i przepyszny obiad.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kiełbasa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować