Keks

0 (0 ocen)

Szybkość wykonania w połączeniu z pysznym smakiem :)

Składniki:

  • 1 szklanka białek
    1/2 szklanki cukru
    1 szklanka mąki
    3/4 szklanki oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    mieszanka keksowa

Keks - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno.
  • 2. Dodać cukier.
  • 3. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • 4. Na koniec wlać olej.
  • 5. Do tak przygotowanego ciasta wsypujemy mieszankę keksową.Piec około 45 min w temperaturze 175 º .

Porady

Zawsze,kiedy mam większą ilość białek robię ten,prosty,ale świetny keks.Jeśli rezygnuję z bakalii,ciasto dzielę na dwie części i do jednej dodaję kakao,wtedy mam fajną babkę dwukolorową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy