Gulasz po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • Średni

Doskonały dla wielbicieli pikantnych dań.

  • Średni

Składniki:

  • - łopatka wieprzowa bez kości: 75 dekagramów
    - kukurydza z puszki: 1 sztuka
    - czerwona fasola z puszki: 1 sztuka
    - cebula: 3 sztuki
    - przyprawa do gulaszu: 2 łyżki
    - kostka mięsna: 1 sztuka
    - przecier pomidorowy: 1 łyżka
    - ketchup pikantny: 1 łyżka
    - ostra papryka w proszku: 1 łyżeczka
    - przyprawa do dań meksykańskich: 1 łyżka
    - mąka: 4 łyżeczki

Gulasz po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Obficie posypać przyprawą do gulaszu. Następnie przełożyć do dużego garnka, dusić, podlewając wodą. Cebule pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Wrzucić kostkę mięsną . Dodać osączoną kukurydzę i fasolę. Dusić do miękkości, podlewając wodą. Doprawić. Zagęścić wodą z mąką. Podawać z ryżem lub kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy