Gęsta pomidorówka

0 (0 ocen)

niezwykle pożywna, rozgrzewająca zupa - idealna na mroźne dni :)

Składniki:

  • * skrzydełko z kurczaka
    * 200 g włoszczyzny (u mnie mrożona)
    * 4 -5 łyżek ryżu
    * puszka pomidorów krojonych
    * 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    * granulowany czosnek, sproszkowane chilli ( po 1 łyzeczce)
    * sól i pieprz

Gęsta pomidorówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować pół litra wody, posolić ją i wrzucić skrzydełko z kurczaka. Kiedy chwile się pogotuje, wrzucić włoszczyznę - zagotować. Do wywaru dodać ryż i przyprawy, całość gotować pod przykryciem aż warzywa i ryż będą miękkie. Na koniec wrzucić pomidory z puszki. Chwilę dusić wszystko razem pod przykryciem, zagęścić koncentratem pomidorowym i gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy